середу, 29 червня 2011 р.

Початок. Оформлення документів.

Наступний день почався о 8.15 з оформлення усіх документів в університеті та вивченням кампусу. Університет сучасний. І щодо техніки, і щодо технологій, що використовуються.

Познайомили зі співробітниками. Всі вони виявилися приємними молодими людьми, які ледь не наперегонки займаються наукою. Все це супроводжувалося заповненням декількох анкет, фотографуванням, видачею картки та декількох супровідних документів для відкриття банківського рахунку та активації номера мобільного телефону.

Відкриття банківського рахунку зайняло левову частку дня, оскільки в одному відділенні банку обслуговують міжнародних студентів до 30 років, в іншому взагалі цього не роблять, в головному офісі роблять, але потрібно було приїхати з власницею будинку, де мешкатимемо. Тому було багато роз’їздів та організаційних справ.

Приємною несподіванкою стала зустріч з українцем, який теж займається наукою в університеті Потчефструма. При переході дороги Анатолій (так його звати) гукнув мене, впізнавши з фотографії на фейсбуці.

Рахунок відкрито і наступним етапом була активація номера. Виявляється у Південній Африці для користування послугами мобільного зв’язку необхідно зареєструвати СІМ-картку на певне прізвище! Для цього необхідно мати паспорт і офіційний документ про місце проживання із вказанням точного адресу. Це стосується не тільки контракту, але й передоплаченого сервісу. Отже купуєте «стартер», реєструєте сім-картку на прізвище, представляєте інформацію про адрес проживання, дзвоните у сервісний центр, ще раз погоджуєтесь на умови і, якщо все гаразд, через деякий час (в мене це тривало понад 4 години) приходить СМС із вказанням номера. Потім можна мобільний рахунок поповняти і дзвонити. Ваучери номіналом 11, 29… (дальше не пам’ятаю) рандів. Загалом, у Південній Африці відчувається любов маркетологів до подібних цін: 39.88, 49.80 79 і т.д.

Потім організували екскурсію по території університету та корпусах. Враження дуже позитивне.








Відвезли додому, показавши по дорозі деякі магазини, де можна купити товари дешевше, ніж в інших.

Вечеря. І спати.

Немає коментарів:

Дописати коментар